Eesti esimene velofilmide konkurss ootab võistlustöid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour d'ÖÖ 2013 Tallinnas.
Tour d'ÖÖ 2013 Tallinnas. Foto: Rainer Ojaste

Tallinn Bicycle Week ja Balti Keskkonnafoorum ootavad kõiki rattahuvilisi rakendama oma loomingulist potentsiaali ja elama end välja veloteemaliste lühifilmidega konkursil «Velofilm 2013».

«Jalgrattasõidus peitub lõputu hulk loomingulisust ja lõbu. See pole vaid transport ega funktsioon, vaid omaette inspireeriv elamus, millest on võrsunud mitmeid subkultuure ja mis on kujunenud omaette elustiiliks. Jalgrattasõit on lõbus, tervislik ja loodusesõbralik ning velofilmide konkursi eesmärk on seda nauditavalt meelde tuletada,» rääkis konkursi üks korraldajatest, linnaratturite festivali ja rühmituse Tallinn Bicycle Week eestvedaja Risto Kalmre.

Ta lisas, et konkurssi võib pidada Eesti oma miniversiooniks maailmakuulsast jalgrattafilmide festivalist Bicycle Film Festival, mis toimub igal aastal ligi 30 suurlinnas üle maailma, on koostöös Tallinn Bicycle Weekiga ka Tallinnas toimunud ning mille filme saab siin taas augustis ka näha.

«Ei ole välistatud, et mõni konkursi filmidest ka suurfestivali programmiga mööda ilma rändama pääseb,» lisas Kalmre.

Oma velomõtteid on oodatud filmiks väntama kõik vähemalt 18-aastased ratta- ja filmifanatid. Filmide maksimaalne pikkus on 5 minutit. Formaadi osas piiranguid ei ole: oodatud on nii peegelkaamera, vana videokaamera, Gopro, 8mm filmikaamera kui kasvõi telefoniga salvestatud lühifilmid.

Kõige rohkem on oodatud filmid, mis keskenduvad jalgrattasõidule kui igapäevasele liikumisviisile linnas. Filmide esitamise tähtaeg on 21. september. Kõik tööd lähevad rahvahääletusele ning peavad olema üleslaaditavad Vimeo videokeskkonda.

Parimad tööd linastuvad suurel ekraanil Tallinn Bicycle Weeki öösõitude sarja Tour d’ÖÖ oktoobris toimuval hooaja lõpupeol, kus selguvad ka konkursi võitjad. Jagamisele läheb hulgaliselt jalgratastega seotud auhindu ning parima filmi autorid saavad väärt linnaratta Soome firmalt Pelago.

Konkurssi korraldavad Balti Keskkonnafoorum ja Tallinn Bicycle Week. Konkurssi toetavad Euroopa Liidu Intelligent Energy Europe Programm, Keskkonnainvestreeringute Keskus ja linnarattatootja Pelago Bicycles.

Tallinn Bicycle Week linnaratturite festival toimus esimest korda aastal 2011 ning teist korda tänavu 6.-9. juunil. Festivali taha koonduva rühmituse eestvedamisel on toimunud ka paarteist Tour d'ÖÖ Tallinn nime alla koondunud öösõitu, kontserti, filmiseansse, võistlusi ja muid häppeninge, mis on kasvatanud enda ümber juba tuhandetesse ulatuva linnaratturite seltsingu nii Tallinnas kui ka Tartus. Tour d’ÖÖ sündmused jätkuvad ühissõitude, filmilinastuste ja teiste sündmustega juba juuli keskpaigas ning toimuvad oktoobrini.

Konkursil osalemise tingimused ja täpsema info leiad siit ning Facebookist.

Velofilm 2013: Jalgrattafilmide Konkurss from Tallinn Bicycle Week on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles