Anvelt: kohaliku omavalitsuse maksupakett võiks laiem olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson / Postimees

Sotsiaaldemokraatide Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt leiab, et kuigi kohaliku omavalitsuse maksupakett võiks laiem olla, oleks igasugune maksutõus, kaasa arvatud turismimaksu kehtestamine ennatlik.

«Mullu läks turismisektoril Tallinnas hästi, nüüd on natuke kehvemaks läinud ja maksukoormuse tõus ei tuleks kõne alla,» hindas ta.

Anvelti hinnangul on kohaliku omavalitsuse maksubaas kokku tõmmatud. «Turismimaks võiks olla võimalus - kui turismisektoril läheb hästi ja ollakse kindel, et turistide arv ei vähene, võiks seda kehtestada, et linnaruumi turistisõbralikumaks muuta,» hindas ta.

Kohaliku omavalitse maksupakett võiks Anvelti sõnul laiem olla, seal võiks olla võimalusi vajalikul juhul oma tulubaasi suurendada või ka vastupidi, mõnd sektorit soodustada.

Saksamaa pealinn Berliin kehtestas mullu viieprotsendilise linnamaksu kõigile Berliini hotellide, hostelite, külalismajade, puhkekorterite ja telkimisplatside tasule. Linnamaks on ka Veneetsias ja Jurmalas. Kuurordi- või suvitusmaksu kehtestamist kaaluvad ka Eesti suvituslinnad, eeskätt Pärnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles