Tallinnas hakkab peagi tööle uus trammiliin

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgradis sõitev CAFi tramm on tõenäoliselt välimuselt sarnane trammdeiga, mis hakkavad sõitma ka Tallinnas.
Belgradis sõitev CAFi tramm on tõenäoliselt välimuselt sarnane trammdeiga, mis hakkavad sõitma ka Tallinnas. Foto: CAF

Veel 2003. aasta lõpul oli Tondi-Kopli liinil tööl tramm nr 5. Nimetatud liinile lähiajal uuesti rakendust ei tule, kuid tõenäoliselt näevad pealinlastest trammisõbrad peagi sarviliste elektroonilisel tablool täiesti uut numbrit - number kuut.

Varasemalt on erinevatel aegadel tallinlasi teeninud trammiliinid number 5 ja 6. Esimene sõitis liinil Kopli - Vana-Lõuna ning teine Kopli-Tondi marsruudil. Tallinna transpordiameti edastusel suleti kaht liininumbrit kasutanud lisaliin 2004. aastast sõitjate vähesuse tõttu.

Hobujaama peatuse väljaehitamisega 2003. aastal loodi paremad ümberistumise võimalused. Seetõttu kaduski vajadus täiendavate trammiliinide tarvis.

Praegu ei ole transpordiametil trammiliini number 5 plaanis taasavada.

«Trammitee taristu remonttööde ajal rakendatakse aga peagi ajutiselt tööle trammiliin number 6, mis hakkab liikuma vastavalt vajadusele kas Ülemiste või Kadrioru suunal,» edastas Tallinna transpordiamet Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles