Arhitekti idee: Nõmme panoraamvaade paremini vaadeldavaks!

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Mart Aderi visioon Nõmme panoraami eksponeerimiseks.
Arhitekt Mart Aderi visioon Nõmme panoraami eksponeerimiseks. Foto: Jukko Nooni/Nõmme Sõnumid

Arhitekt Mart Ader kirjutas Nõmme Sõnumitele ideest, kuidas Nõmmelt avanevat panoraamvaadet Tallinnale paremini eksponeerida ja see linnaosa üheks atraktiivseks keskuseks muuta.

«Juhtusin istuma koos kolleeg arhitekt Kristjan Krevaldiga ühel ajal ühel pingil. Selgus: nimelt «MENTE ET MANU» jalakäijate silla kõrval asub looduslik kõrgendik koos kahe pingi ja prügikastiga. Pikaajalised vaatlused näitasid, et pingid ja prügikast eksisteerivad vahelduva eduga - kord pole prügikasti, kord pingil lauad puudu. Prügikast - kord täis, kord tühi. Liiklusmaal liiklejate kirevus sõltub kellaajast ja aastaajast,» kirjutas Ader.

«Need, kes on sattunud, olenemata põhjusest, mõni meeter praegusest mäepealsest istumiskohast allapoole ehk Mustamäe-poolsele nõlvale, on vast märganud linnale avanevat suurepärast vaadet. See koht saaks öise valgustuse ja linna poolt vaadetes jääks paistma nii, nagu paistab välja üks korralik maamärk ehk Nõmme linnaosa keskus. Juhul kui elektrit jagub. Siit ka pakkumine avalikuks aruteluks,» kutsub Ader üles.

Üleskutsele reageeris kiirelt Facebookis Nõmme linnaosa vanem Erki Korp, kelle meelest tasub väärt idee teostamist.

«See mõte, et seal võiks olla läbipaistvast klaasist ovaalne ringsild, mille põrandast alla vaades on näha allolevate mändide ladvad ning platvormilt vaade Tallinnale juba 1,5 aastat tagasi. Tuleb looduskaitsjatega kokku leppida ja see idee ära teha,» kirjutas Korp oma Facebooki kontol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles