Sada viisteist astet viivad külalise Raekoja torni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Raekoja tornist
Vaade Raekoja tornist Foto: Karli Saul/SCANPIX

Külaline, kes jalalihaseid pingutades end Raekoja kõrgest ja kitsast keerdtrepist üles vinnab, saab üleval kuhjaga tasutud – kellatornist avaneb hunnitu vaade Tallinna linnasüdamele.

Tänavuste vanalinna päevade motoks on «Igal tornil oma lugu» ning huvilistele pakutakse võimalust ronida erinevatesse Tallinna tornidesse. Üks atraktiivsemaid on kahtlemata võimalus käia ära Raekoja tipus ning sealt 34 meetri kõrguselt alla linnale vaadata. Täiskasvanuil tuleb sellks lunastada kolme-, lastel üheeurone pilet.

Puhkivate allatulijate vaatamine võtab südame alt väheke õõnsaks, seda enam, et kitsas trepp võimaldab enamjaolt tulla-minna vaid ühel külastajal. Alul laiad ja madalamad trepiastmed lähevad päris tipus kõrgeks ja kitsaks, nõnda et ühelt teisele saamine pole just kõige lihtsam, ent vahepeal annavad trepiorvad võimaluse mõni kiirem või teises suunas liikuv külaline mööda lasta.

Egas vanas kellatorniski just lahedalt ruumi pole, ent kõik külalised mahtusid kenasti ära ning said ka kitsast aknast alla vaadata. Korraks võis end tunda Vana Toomana ning kujutleda, missugune vaade avanes samast aknast 1402, kui Raekoda valmis sai.

Tallinna tornidega tutvumist lihtsustab tornikaart, mida vanalinnapäevade vabatahtlikud Raekoja platsis asuvas infotelgis jagavad, sest avastamist ootab peale Raekoja veel rohkem kui paarkümmend Tallinna torni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles