Peetri aleviku elanikud tahavad Ülemiste järve osalist avamist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järv ja Tallinna veepuhastusjaam.
Ülemiste järv ja Tallinna veepuhastusjaam. Foto: Toomas Huik

Aprilli lõpus kirjutas riigikogu keskkonnakomisjoni liige Tõnis Kõiv Peetri aleviku esindajate nimel aktsiaseltsile Tallinna Vesi kirja, et teada saada ettevõtte seisukoht Ülemiste järveäärse ala osalise avamise osas. Inimestele antud vastuses on ettevõte nõus vastavaid võimalusi kaaluma.

Kõiv selgitas, et Ülemiste järve ääres on korralik kruusatee, mida mööda saaks kenasti jalutada, joosta, jalgrattaga sõita ja teisi veega otseselt mitte kokku puutuvaid tegevusi harrastada.

ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleithi poolt Peetri aleviku inimestele antud vastuses on ettevõte väljendanud omapoolset põhimõttelist nõusolekut vaadata üle võimalused järveäärse ala osaliseks avamiseks, kuid rõhutatakse erilist tähelepanu vajava puhastusjaama kaitsmise tähtsust.

Mõistmaks, kuidas Eestis asuvate joogivee reservuaaride puhul oleks avaliku juurdepääsu võimaldamine võimalik, pakkus AS Tallinna Vesi välja võimaluse tutvustada ASi Tallinna Vesi suuraktsionär United Utilities’i tavasid selle kohta, kuidas joogiveehoidlate kaldaid Ühendkuningriigis kasutatakse. See annaks võimaluse pädevamalt hinnata Ülemiste ja muude Eestis asuvate joogivee allikate kallaste avamisega kaasnevaid riske ja võimalusi.

Inimeste lubamine seni suletud olnud järve äärde on oluline otsus, mistõttu tuleb teha korralik ning vastutustundlik eeltöö. Veefirmalt hiljuti saadud vastus on Kõivu sõnul selge edasiminek. «Mul on hea meel, et AS Tallinna Vesi ei ole antud küsimuse edasise arutelu vastu,» ütles Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles