Galerii: Tallinnas avati pimemassööride massaažikeskus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nägemise kaotanud inimestele massaaži erialakoolitust pakkuv Eesti Pimemassööride Ühing (EPMÜ) avas uue koolitus- ja massaažikeskuse, kus paranevad koolitusvõimalused ning saab tööd kuni 15 pimemassööri.

Uue keskuse valmimisega luuakse töötamise võimalused vähekonkurentsivõimelistele inimestele, kes on avatud tööturul hetkel tõrjutute staatuses. Pimedatele ja vaegnägijatele pakutakse neile sobiva eriala omandamise võimalusi ning hoitakse käigus tugisüsteem, mis toetab nende edasist töötamist.

Uus koolitus- ja massaažikeskuse avas uksed aadressil Tondi 8a.

EPMÜ on loodud 1999. aastal 9 nägemispuudega massööri poolt ning hetkel kuulub ühendusse 86 pimemassööri üle Eesti.

Ühing võimaldab kohandatud keskkonnas nägemispuudega inimestel omandada massööri elukutse ning lisaks õppida tegutsema FIE-na ning alustada iseseisvat ettevõtlust ja korraldab töötavatele pimemassööridele erialaseid täiendkoolitusi.

EPMÜ koolitus- ja massaažikeskuse loomist on toetanud: ETV heategevusprogramm «Jõulutunnel» (2011 a.), Eesti-Šveitsi koostööprogramm Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ning Olympic-Online ja Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik «Tegusa Eesti» stipendiumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles