Tallinna õpetajatele tehakse palgatõusu väljamakseid tänasest

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded õpetajad kogunesid täna Tallinnas Vabaduse väljakule, et nõuda palgatõusu. Oma nõudmiste väljendamiseks olid pedagoogidel kaasas isevalmistatud plakatid ja loosungid.
Tuhanded õpetajad kogunesid täna Tallinnas Vabaduse väljakule, et nõuda palgatõusu. Oma nõudmiste väljendamiseks olid pedagoogidel kaasas isevalmistatud plakatid ja loosungid. Foto: Raigo Pajula

Tallinna Linnavalitsus esitas linnavolikogule määruse eelnõu, mille kohaselt muudetakse Tallinna Linnavolikogu 5. märtsi 2009 määrust «Tallinna Haridusameti hallatavate asutuste töötajate töötasustamise alused».

Munitsipaalüldhariduskoolide pedagoogide töötasu tõus kaetakse riigieelarvest Tallinna linnale eraldatud haridustoetuse vahenditest. Määrus rakendatakse 1. jaanuarist 2013.

Läbirääkimised linnaeelarvest töötasu saavate koolieelsete lasteasutuste ja huvikoolide ning munitsipaalkutseõppeasutuse töötajate töötasu tõusu üle jätkuvad.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul saab veebruari töötasuga palgatõusu kätte enamik õpetajaid.

Kõlvarti sõnul on palgatõusu väljamaksmine kõigile Tallinna kooliõpetajatele võimalik juba alates märtsist tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2013.

«Kuna õpetajate palgapäevad jäävad vahemikku 6.-10. märts, siis jõuavad uuenenud palgad enamiku õpetajate pangakontodele alates tänasest, ülejäänutele aga koos märtsi palgaga aprillis,» kinnitas Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles