Oma kodus kanepit kasvatanud mees peab vangi minema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Harju maakohus karistas esmaspäeval osaliselt reaalse vangistusega meest, kes süüdistuse järgi pidas oma Tallinna korteris väikest kanepikasvatust.

Kohus mõistis 1972. aastal sündinud Konstantin Golovtsovi süüdi kanepi kasvatamises ja suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus omamises ning määras talle kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Sellest neli kuud peab mees trellide taga veetma, ülejäänud karistusaja aga kandma tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi omandas Golovtsov täpselt tuvastamata ajal, kuid enne mullu märtsi kanepi kasvatamiseks vajalikud seadmed, samuti narkotaimede seemned. Seejärel pani ta oma kodus laua all ja spetsiaalselt selleks kohandatud kappi kasvama vähemalt kaheksa kanepitaime.

Politsei sai Golovtsovi ebaseaduslikule hobile jälile ning tänavu 23. märtsil said korrakaitsjad mehe valdustest kätte kaheksa kanepitaime. Ühtlasi leidsid politseinikud Golovtsovi juurest ka 55,59 grammi marihuaanat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles